Matematik
to ligninger med to ubekdendte!
29. april 2008 af
887 (Slettet)
a=(5,3), b=(-2,-6) og c=(1,-2)
Bestem tallene s og t, så sa+tb=c.
jeg siger:
5s-2t=1
3s-6t=-2
så får jeg
15s-6t =3
-15s+30t=10
-------------
24t=13
t=13/24
så er problemet at jeg ikke kan finde s. Jeg ved godt at jeg skal indsætte på s´s plads, men kan ikke løse den!
Bestem tallene s og t, så sa+tb=c.
jeg siger:
5s-2t=1
3s-6t=-2
så får jeg
15s-6t =3
-15s+30t=10
-------------
24t=13
t=13/24
så er problemet at jeg ikke kan finde s. Jeg ved godt at jeg skal indsætte på s´s plads, men kan ikke løse den!
Svar #1
29. april 2008 af Kristoffer Fage (Slettet)
Tjah. Du kan da også benytte samme metode som du gjorde brug af for at finde t, til at finde s. Denne gang blot få s til at forsvinde... Ellers kan du sætte t ind i en vilkårligt valgt ligning, du har jo 4 at lege med, og derefter isolere s.
Skriv et svar til: to ligninger med to ubekdendte!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
