Matematik
Fald på 0,6%/år
01. maj 2008 af
Shais (Slettet)
Jeg er igang med en mat.opg., hvor jeg skal opstille en matematisk model med bl.a. et fald på 0,6&/år. Problemer er bare, at jeg ikke kan huske, hvordan man skal skrive et fald på 0,6& ind i en model.
Er det bare 0,6& direkte?
Eller -0,6%?
Eller noget andet...?
Har lige fået et blackout. Har kigget i egne noter, men uden bedre resultat. Håber nogen kan hjælpe.
Er det bare 0,6& direkte?
Eller -0,6%?
Eller noget andet...?
Har lige fået et blackout. Har kigget i egne noter, men uden bedre resultat. Håber nogen kan hjælpe.
Svar #1
01. maj 2008 af mathon
...kunne måske være
y = b*a^t
med
a = 1-0,006 = 0,994
hvoraf
y = b*0,994^t
men du oplyser intet om eksponentiel udvikling, lineær udvikling eller andet brugbart!!!:-)
y = b*a^t
med
a = 1-0,006 = 0,994
hvoraf
y = b*0,994^t
men du oplyser intet om eksponentiel udvikling, lineær udvikling eller andet brugbart!!!:-)
Svar #2
01. maj 2008 af Shais (Slettet)
Oh, tusind tak, nu kan jeg godt se det, og husker...
Og undskyld; der er tale om en eksponentiel udvikling, da der er tale om Ruslands befolkningstal, som falder 0,6&/år, og som i 2004 var på 142,2 mio.
Og undskyld; der er tale om en eksponentiel udvikling, da der er tale om Ruslands befolkningstal, som falder 0,6&/år, og som i 2004 var på 142,2 mio.
Skriv et svar til: Fald på 0,6%/år
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
