Matematik

Tangenten.

01. maj 2008 af bjarkeh (Slettet)
Funktionen f er givet ved forskriften: f(x)=(1/x) , x = (med strå pil ned igennem lig med) 0.
Angi en ligning for tangenten til grafen for f i punktet ((1/3), f(1/3)).

En som vil hjælpe med at knække denne? Jeg er lost!

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2008 af dnadan (Slettet)

hint:
1. Beregn f(1/3)=...
2. Bestem f'(x)=...
3. Beregn f'(1)=...
4. Du har et punkt og en hældning, find nu forskriften for denne rette linje.

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. maj 2008 af mathon

...når
f'(x) = -(1/x^2)...

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. maj 2008 af Beki (Slettet)

Tangentes ligning er y=f(x0) + f´(x0)(x-x0)

Skriv et svar til: Tangenten.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.