Matematik
diff. ligning
01. maj 2008 af
M.P. (Slettet)
hej jeg sidder med en opgave der lyder sådan her:
p= en bestemt vare i pris (angives i kr)
t= tiden efter salget af varen er startet (måles i døgn)
dp/dt = 42-0,042p
- bestem en forskrift for p, når der oplyses at p(60) = 1040
____________
jeg har gjort det på denne måde:
desolve(p'=42-0,042p and p(60)=1040,t,p)
= 497,14 * 0,958^t+1000
er det rigtigt gjort?? :(
hej jeg sidder med en opgave der lyder sådan her:
p= en bestemt vare i pris (angives i kr)
t= tiden efter salget af varen er startet (måles i døgn)
dp/dt = 42-0,042p
- bestem en forskrift for p, når der oplyses at p(60) = 1040
____________
jeg har gjort det på denne måde:
desolve(p'=42-0,042p and p(60)=1040,t,p)
= 497,14 * 0,958^t+1000
er det rigtigt gjort?? :(
Svar #1
01. maj 2008 af sigmund (Slettet)
Resultatet er rigtigt. Du kan også anvende separation af de variable, og beregne integralet og løse ligninger (først for at finde p, og så for at finde integrationskonstanten) vha. lommeregneren.
Skriv et svar til: diff. ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
