Kemi
opg. om Kemi-grænseværdier for HCL
01. maj 2008 af
nørd240 (Slettet)
Hej jeg har en kemi opgave jeg ikke helt kan finde ude af ved ikke hvordan jeg vil starte.
konc. saltsyre er en 36 masse % opløsning af HCL
i vandf med densitenten 1,18g/ml.
en elev spilder 10 mL konc. saltsyre og tørrer det ikke op efter et stykke tid er vadnet fordampet og HCL er fordelt i luften i lokalet.
luftens Volumen sættes til 200 m^3.
er grænse værdien for HCL blevet overskredet
Grænseværdien : ppm(vol) for HCL=5 og i mg/m^3 er den 7.
konc. saltsyre er en 36 masse % opløsning af HCL
i vandf med densitenten 1,18g/ml.
en elev spilder 10 mL konc. saltsyre og tørrer det ikke op efter et stykke tid er vadnet fordampet og HCL er fordelt i luften i lokalet.
luftens Volumen sættes til 200 m^3.
er grænse værdien for HCL blevet overskredet
Grænseværdien : ppm(vol) for HCL=5 og i mg/m^3 er den 7.
Svar #1
02. maj 2008 af mathon
c = p*10^(-2)*d_opl/M = 0,36*(1180 g/L)/(36,5 g/mol) = 11,6384 mol/L = 11,6384 M
n(HCl) = (10 mL)*(11,6384 mmol/mL) = 116,384 mmol = 0,116384 mol
V = nRT/p
som ved
20°C og 1 atm
giver
V = nRT/p = (0,116384 mol)*(0,082058 atm*L/(mol*K)*(273,16+20)K/(1 atm) = 2,79973 L = 2,79973*10^(-3) m^3
2,79973*10^(-3) m^3/(2*10^2 m^3) = 2,79973/2*10^(-5) = 1,39987*10^(-5) = 14*10^(-6) = 14/10^6 = 14 ppm HCl = 2,8 gange grænseværdien
n(HCl) = (10 mL)*(11,6384 mmol/mL) = 116,384 mmol = 0,116384 mol
V = nRT/p
som ved
20°C og 1 atm
giver
V = nRT/p = (0,116384 mol)*(0,082058 atm*L/(mol*K)*(273,16+20)K/(1 atm) = 2,79973 L = 2,79973*10^(-3) m^3
2,79973*10^(-3) m^3/(2*10^2 m^3) = 2,79973/2*10^(-5) = 1,39987*10^(-5) = 14*10^(-6) = 14/10^6 = 14 ppm HCl = 2,8 gange grænseværdien
Svar #2
02. maj 2008 af nørd240 (Slettet)
jeg er ikke helt med på den første bergening
den med d_opl/M ?
det er den formelle koncentration du finder derefter bruger du idealgas loven ?
den med d_opl/M ?
det er den formelle koncentration du finder derefter bruger du idealgas loven ?
Skriv et svar til: opg. om Kemi-grænseværdier for HCL
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
