Fysik
Eksamensopgave
01. maj 2008 af
:D (Slettet)
Hej,
Jeg er igang med at løse nogle gamle fysikopgaver - altså opgaver fra tidligere eksamenssæt. Lige nu er jeg igang med opgave 5 i dette eksamenssæt:
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer05/fysikhn-2005-7-1.pdf
Jeg er lidt meget lost i denne opgave. Jeg kan ikke engang finde ud af a'eren i den. Håber derfor på, at der er nogle der kan komme med nogle hints.
Hilsen,
:D
Jeg er igang med at løse nogle gamle fysikopgaver - altså opgaver fra tidligere eksamenssæt. Lige nu er jeg igang med opgave 5 i dette eksamenssæt:
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer05/fysikhn-2005-7-1.pdf
Jeg er lidt meget lost i denne opgave. Jeg kan ikke engang finde ud af a'eren i den. Håber derfor på, at der er nogle der kan komme med nogle hints.
Hilsen,
:D
Svar #1
01. maj 2008 af :D (Slettet)
Okay jeg har prøvet at beregne a'eren, men er ikke sikker på om den er rigtig.
a) Massen af 1 carbonatom = 12,011 u
(910 * 12,011) = 10930,01 u
Det der får mig til at tvivle er, at jeg jo egentlig ikke bruger nogle af informationerne i opgaveformuleringen - andet end at det er carbonatomer vi har at gøre med.
På forhånd mange tak,
:D
a) Massen af 1 carbonatom = 12,011 u
(910 * 12,011) = 10930,01 u
Det der får mig til at tvivle er, at jeg jo egentlig ikke bruger nogle af informationerne i opgaveformuleringen - andet end at det er carbonatomer vi har at gøre med.
På forhånd mange tak,
:D
Svar #2
02. maj 2008 af jonas_moeller (Slettet)
Du kan starte med at gange antallet af carbon-12 atomer med 
for at få det samlede antal carbon-12 atomer, der er blevet indsamlet. Så ganger du atommassen af Carbon-12 på, som du allerede har gjort. Du har så den samlede masse af det indsamlede - men i u. For at få det i kg skal du gange atommasseenheden på 
Svar #3
02. maj 2008 af jonas_moeller (Slettet)
Jeg vil mene at situationen i b'eren vil medføre at stoffet og satelitten skal have lige stor, men modsatrettet bevægelsesmængde (impuls) Impulsen for stoffet kan nemt findes ved

hvorefter satelittens fart kan findes ved

hvorefter satelittens fart kan findes ved
Skriv et svar til: Eksamensopgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
