Fysik

Bølgelængde

04. maj 2008 af HeidiSS (Slettet)

Kan nogen ikke hjælpe mig med dette opgave, er nemlig gået i stå, kan ikke komme videre.

Lyd udbredes som trykbølger gennem luften, ved 20 grader er lydhastigheden 343 m/s.

a) beregn bølgelængden for en bastone med frekvense 30 Hz.

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2008 af mathon

benyt
lambda*f = v
hvoraf

lambda = v/f

Brugbart svar (0)

Svar #2
04. maj 2008 af mathon

lambda = v/f = (343 m/s)/(30 s^(-1)) = .....

Svar #3
04. maj 2008 af HeidiSS (Slettet)

dvs resultattet er 10290 Hz? eller

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. maj 2008 af mathon

dvs resultatet er 11,4333 m

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. maj 2008 af cloudo (Slettet)

mathon, jeg får det også samme som heidiSS, hvordan får du din til 11,4333.

Brugbart svar (0)

Svar #6
05. maj 2008 af cloudo (Slettet)

mathon, jeg får det også samme som heidiSS, hvordan får du din til 11,4333.

Brugbart svar (0)

Svar #7
05. maj 2008 af cloudo (Slettet)

mathon, jeg får det også samme som heidiSS, hvordan får du din til 11,4333.

Brugbart svar (0)

Svar #8
05. maj 2008 af mathon

...at to begår samme fejl, er jo ikke lig med dobbelt så godt, men tværtimod lig med dobbelt så ringe...:-)


lambda = v/f = (343 m/s)/(30 s^(-1)) = (343/30)*(m/s*s) = 11,4333 m

Brugbart svar (0)

Svar #9
05. maj 2008 af mathon

lambda = v/f = (343 m/s)/(12000 s^(-1)) = (343/12000)*(m/s*s) = 0,028583 m = 28,583 mm

Skriv et svar til: Bølgelængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.