Matematik

proportionalitet

04. maj 2008 af engelhard (Slettet)
I en lokaltelefonbog kan man købe spalteannoncer. Prisen for en spalteannonce er proportional
med højden, der måles i millimeter. En 50 mm høj spalteannonce koster 3450 kr.
a) Hvad koster en 70 mm høj spalteannonce?
b) Hvor høj en spalteannonce kan man få for 8970 kr.?

Hvordan regner man disse opgaver?

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2008 af -Zeta- (Slettet)

P=k*h, hvor proportionalitetskonstanten k er 3450=k*50 <=> k=3450/50=69

P(h)=69*h

P(70)=

Svar #2
04. maj 2008 af engelhard (Slettet)

aarh kommer nu venner :D
Det skal afleveres imorgen..

Svar #3
04. maj 2008 af engelhard (Slettet)

så man skal sige

P(70) = 69*70...
eller hvad?

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. maj 2008 af -Zeta- (Slettet)

#3.
Ja.

I den næste opgave, skal du løse ligningen 69*h=8970.

Svar #5
04. maj 2008 af engelhard (Slettet)

og det gør jeg så ved at sige
h = 8970/69

ikke?

Brugbart svar (0)

Svar #6
04. maj 2008 af Mestertyv (Slettet)

Korrekt

Svar #7
04. maj 2008 af engelhard (Slettet)

fantastisk.
tusinde tak.

Brugbart svar (0)

Svar #8
03. november 2016 af Zuzu97 (Slettet)

Hvad står de små bogstaver p, k og h for?

Brugbart svar (0)

Svar #9
03. november 2016 af Zuzu97 (Slettet)

#0
I en lokaltelefonbog kan man købe spalteannoncer. Prisen for en spalteannonce er proportional
med højden, der måles i millimeter. En 50 mm høj spalteannonce koster 3450 kr.
a) Hvad koster en 70 mm høj spalteannonce?
b) Hvor høj en spalteannonce kan man få for 8970 kr.?

Hvordan regner man disse opgaver?

Skriv et svar til: proportionalitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.