Matematik

vektorer

05. maj 2008 af Janeerendarling (Slettet)
jeg vil gerne have hjælp til opgave 10 i dette sæt
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer06/syge06/2006-8-8ST_UDEN.pdf

jeg ved ikke hvordan jeg skal finde ud af om det er sammenfaldende ud fra de oplysninger jeg har fået.. nogen der kan give mig et hint?

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2008 af allan_sim

#0.
Tænk i indskudssætningen. Hvad er PQ+QR+RS? Og hvad viser det dig?

Svar #2
05. maj 2008 af Janeerendarling (Slettet)

hvis lægger alle sammen giver det nul.. dvs at de er sammenfaldende?

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. maj 2008 af allan_sim

#2.
Ja, men overvej hvorfor det er tilfældet. Hvordan kan vektorsummen skrives kortere?

Svar #4
05. maj 2008 af Janeerendarling (Slettet)

det forstår jeg ikke?

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. maj 2008 af allan_sim

#1.
Hvad er summen af vektorerne PQ og QR lig med (indskudssætningen)?

Svar #6
05. maj 2008 af Janeerendarling (Slettet)

det er (3,-5,-1) og det vil sige at de er sammenfaldende så?

Brugbart svar (0)

Svar #7
05. maj 2008 af allan_sim

#6.
Indskudssætningen giver, at PQ+QR=PR. Tilsvarende er PR+RS=PS. Så samlet er altså PQ+QR+RS=PS. Og når denne er lig med nulvektoren, så ...

Skriv et svar til: vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.