Almen studieforberedelse (AT)

ad. = ? | forkortelse i synopsis til AT-års prøve

05. maj 2008 af maqnz (Slettet)
Jeg er den heldige ejer af bogen Primus2, hvori der er, et eksempel på hvordan en synopsis skal skrives.

Eksempel:
________________________________

Oversigt over de væsentligste problemstillinger:

1. Nullam vel diam id lectus rhoncus?

2. Aenean placerat, justo vitae viverra ullamcorpe?
osv osv.
____
De væsentligste delkonklusioner: (disse er, efter hvad jeg kan se, et svar på de overstående probelmstillinger)

ad. 1 : Vivamus eget lectus et mauris vulputate dapibus. Sed nec turpis

ad. 2 : Vivamus eget lectus et mauris vulputate dapibus. Sed nec turpis
___________________________________

Mit spørgsmål er altså, hvad betyder forkortelsen ad. ?

Brugbart svar (1)

Svar #1
05. maj 2008 af DeutscherDäne (Slettet)

ad betyder måske i denne sammenhæng "vedrørende" punkt X. Jeg ved det ikke, gætter kun.

Brugbart svar (2)

Svar #2
05. maj 2008 af SomeOneMore (Slettet)

ja, ad betyder noget i stil med vedrørende som #1 skriver.
Ad 1 = vedrørerende punkt 1 (ovenstående) - i din sammenhæng

Svar #3
05. maj 2008 af maqnz (Slettet)

Okay, ja .. Det kunne jeg næsten gætte mig til. :) Jeg forstår det jo udemærket betydningen, men jeg leder stadig efter det/de ord forkortelsen kommer af, da jeg ellers ikke ved hvordan jeg skal formulere mig konkret, når jeg skal til AT-års prøven om få dage og fremlægge dette .. :)
Så der er stadig åben for svar :)
Men ellers tak for hjælpen indtil nu. :)

Brugbart svar (2)

Svar #4
05. maj 2008 af SomeOneMore (Slettet)

Ad er skam ikke en forkortelse. Det er et forholdshord i sig selv, som betyder vedrørende, som før skrevet. Du udtaler det også blot som det staves.

Svar #5
06. maj 2008 af maqnz (Slettet)

Okay :)
tak ..

Brugbart svar (1)

Svar #6
07. maj 2008 af Mester_Bean (Slettet)

På et eller andet tidspunkt skulle jeg have hørt, at det var fra latin. Jeg kan dog ikke huske hvad den præcise betydning var :/

Skriv et svar til: ad. = ? | forkortelse i synopsis til AT-års prøve

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.