Tysk
Tysk notater - Goethe?
12. september 2004 af
~Sab~ (Slettet)
Hey.. Sidder og bøvler med et digt der hedder: Heidenröslein (1772) skrevet af Goethe.
Er der nogen der har haft om den ? evt. nogle notater/guldkorn til den?
Er der nogen der ved hvad jeg skal skrive, hvis jeg skal søge på google? For når jeg skriver Heidenröslein, kommer der mange sider frem :-S Det er svært at sortere i det!
Er der nogen der har haft om den ? evt. nogle notater/guldkorn til den?
Er der nogen der ved hvad jeg skal skrive, hvis jeg skal søge på google? For når jeg skriver Heidenröslein, kommer der mange sider frem :-S Det er svært at sortere i det!
Svar #1
12. september 2004 af erdos (Slettet)
Heidenröslein:
Eine Ballade
1. Strophe: eine Art Introduktion von Ort/Hauptpersonen/die Handlung in medias res
Lyrische Elemente: morgenschön, der Kehrrim
2. Strophe: Dramatische Strophe, ein Dialog zwischen der Rose und dem Jungen - ein Konflik.
Das brechen der Rose = der Tod der Rose
Der "Rache" der Rose = ein ewiger Schmerz
Lyrische Element: "ewig" = die Lebenlängliche Perspektive
3. Strophe: Der Junge führt seine Drohung durch und rein unmittelbar verliert die Rose den Kampf.
Epische Strophe mit lyrischen Elementen
Das Thema: unzuverlässige Liebe --> Schmerz (das Thema des verlassenn Mädchens)
- Vergewaltigungsgeschickte
Håber du kan bruge det. Jeg ved ikke, hvor meget yderligere hjælp, jeg kan bistå med, da vi havde digtet i 1.g. Dette er, hvad jeg fik skrevet ned dengang.
Eine Ballade
1. Strophe: eine Art Introduktion von Ort/Hauptpersonen/die Handlung in medias res
Lyrische Elemente: morgenschön, der Kehrrim
2. Strophe: Dramatische Strophe, ein Dialog zwischen der Rose und dem Jungen - ein Konflik.
Das brechen der Rose = der Tod der Rose
Der "Rache" der Rose = ein ewiger Schmerz
Lyrische Element: "ewig" = die Lebenlängliche Perspektive
3. Strophe: Der Junge führt seine Drohung durch und rein unmittelbar verliert die Rose den Kampf.
Epische Strophe mit lyrischen Elementen
Das Thema: unzuverlässige Liebe --> Schmerz (das Thema des verlassenn Mädchens)
- Vergewaltigungsgeschickte
Håber du kan bruge det. Jeg ved ikke, hvor meget yderligere hjælp, jeg kan bistå med, da vi havde digtet i 1.g. Dette er, hvad jeg fik skrevet ned dengang.
Skriv et svar til: Tysk notater - Goethe?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
