Matematik

PLZ help

05. maj 2008 af HeidiSS (Slettet)
Vækstkurven kan beskrives ved fukntionen
F(x) = -0,05x2 +2,60x + 0,50 ,
Hvor x er grisens alder i måneder, og f(x) er grisens vægt i kg.

Grisen slagtes, når vægten kommer op på den største værdi
Beregn den alder, hvor grisen slagtes, og beregn slagtevægten.

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2008 af Daniel TA (Slettet)

Du bør bruge en anden overskrift end det du bruger!!
Du skal finde toppunktet ved at differentiere og sætte lig med 0.

Svar #2
05. maj 2008 af HeidiSS (Slettet)

HVAD MENER DU ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. maj 2008 af Daniel TA (Slettet)

Du skal finde toppunktet ved at differentiere og sætte lig med 0.. Eller du kan også bruge formlen for et toppunkt. Topppunktet må jo være der, hvor grisene vejr mest.

Svar #4
05. maj 2008 af HeidiSS (Slettet)

kan det passe at de vejer mest når de er 26 år gamle ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. maj 2008 af Oziriz (Slettet)

f(x)=-0.05*(x)^(2) + 2.60*x + 0.50
f'(x)=2.6-0.1x
f'(x)=0
2.6-0.1x=0 <=>
x=26


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. maj 2008 af Daniel TA (Slettet)

Ja, sørme ja.. Det var Oziriz så flink at regne ud for mig :). Tak for det

Brugbart svar (0)

Svar #7
05. maj 2008 af Oziriz (Slettet)

f(x)=-0.05*(26)^(2) + 2.60*26 + 0.50
vægt = 34.3

Brugbart svar (0)

Svar #8
05. maj 2008 af Oziriz (Slettet)

Det var da så lidt ;)

Brugbart svar (0)

Svar #9
05. maj 2008 af Oziriz (Slettet)

Det skal lige siges at det er 26 måneder og ikke 26 år Heidi

Svar #10
05. maj 2008 af HeidiSS (Slettet)

TAk FOR HJÆLPEN ALLESAMMEN :D

Brugbart svar (0)

Svar #11
05. maj 2008 af Daniel TA (Slettet)

Det var så lidt :).. Slå lige caps lock fra.. hehe

Skriv et svar til: PLZ help

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.