Matematik

Et til spg.. :/ !

06. maj 2008 af Anonymmi (Slettet)
hej igen .
har en til opg jeg ikke er helt sikker på?
hvor meget vejer murstenen med huller? målene på hullerne . radius = 1,2 cm, højde = 5,4 cm, længde = 10,8 cm

og der er 3 huller. 1 mursten uden huller vejer 2,3 kg

Mit forslag: 1,2^2 x pi x 5,4 x 10,8 x 3 cylindere(huller) = 732,9 kommer der til at stå på lommerregnerne? det er da lidt af et voldsomt tal?

og skal jeg så efter minusse det med en mursten uden huller.

tak :')

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2008 af Peden (Slettet)

Find ud af forskellen i rumfang på en mursten med huller, contra en uden huller:

Når du kender forholdet kan du gange dette på vægten og bingo :)

Brugbart svar (0)

Svar #2
06. maj 2008 af Peden (Slettet)

Hvorfor ganger du i øvrigt med 10,8? Hullerne er vel kun i højden?

Svar #3
06. maj 2008 af Anonymmi (Slettet)

fordi 10,8 er højden og i rumfang skal man da have højden med´?

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. maj 2008 af Peden (Slettet)

Min pointe er at hullet kun kan gå langs den ene akse af murstenen, så enten 5,4 eller 10,8?

Skriv et svar til: Et til spg.. :/ !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.