Matematik
Normalvektor og retningsvektor?
06. maj 2008 af
Vega1087 (Slettet)
Jeg skal bare lige have styr på noget...
Jeg skal finde om flg. er ortognale eller parallele:
-2x+4y-18=0 og -2x-y-17=0
Så tænker jeg er retningsvektor = -2,4 og er det det samme som normalvektor?
Jeg skal finde om flg. er ortognale eller parallele:
-2x+4y-18=0 og -2x-y-17=0
Så tænker jeg er retningsvektor = -2,4 og er det det samme som normalvektor?
Svar #1
06. maj 2008 af Vega1087 (Slettet)
Altså jeg ved godt at de to ting ikke er det samme, men kan bar ikke finde ud af det idet jeg har set to eksempler i bogen vi bruger hvor man skal finde det(retningsvektor1,retningsvektor2)og der tager man netop og siger -2 over 4 og -2 over -1
Svar #2
07. maj 2008 af mathon
retningsvektor er ikke det samme som normalvektor
normal = vinkelret på (her på retningen)
normalvektor_1 = [-2,4] og normalvektor_2 = [-2,-1]
deres skalarprodukt
[-2,4]*[-2,-1] = (-2)^2+4*(-1) = 4-4 = 0,
hvilket kun er tilfældet netop når faktorvektorerne er ortogonale.
Når to linjers normalvektorer er ortogonale, er linjerne ortogonale.
normal = vinkelret på (her på retningen)
normalvektor_1 = [-2,4] og normalvektor_2 = [-2,-1]
deres skalarprodukt
[-2,4]*[-2,-1] = (-2)^2+4*(-1) = 4-4 = 0,
hvilket kun er tilfældet netop når faktorvektorerne er ortogonale.
Når to linjers normalvektorer er ortogonale, er linjerne ortogonale.
Skriv et svar til: Normalvektor og retningsvektor?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
