Fysik

Henfald for I-131

07. maj 2008 af FeoDra (Slettet)
Isotopen I-131 er betaradioaktiv med halveringstiden 8,04 døgn.

a)Skriv henfaldsskemaet (lavet)
b) Beregn henfaldskonstanten (problemet)

T½ = ln(2)/k => k = ln(2)/T½

T½ = 8,04*24*60*60 = 694656

k = ln(2) / 694656 = 0,000001

Men facitlisten siger k = 9,98*10^(-7) s^(-1)

Hvad gør jeg forkert?

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. maj 2008 af mathon

k = ln(2)/T½ = ln(2)/(8,04 døgn) = ln(2)/(8,04*24*3600 s) =
9,97828*10^(-7) s^(-1)

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. maj 2008 af mathon

0,000001
få maskinen til at vise flere decimaler!!!

Svar #3
07. maj 2008 af FeoDra (Slettet)

Lol, min lommeregner kunne åbenbart ikke vise det.

Svar #4
07. maj 2008 af FeoDra (Slettet)

Jeg siger mange tak for hjælpen.

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. november 2010 af marie10 (Slettet)

 hvordan ser dit henfaldsskema ud?


Skriv et svar til: Henfald for I-131

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.