Matematik

differentialregning

07. maj 2008 af mmaarriiaagg (Slettet)
Hej,
Jeg har en opgave der lyder:

Funktionen f(x)=12x-x^3- 20 har et lokalt maksimum, der falder sammen med det lokale minimum for g(x)=x^2-ax. Bestem a.

Jeg er ret lost!
Nogen der kan hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. maj 2008 af Sherwood (Slettet)

Bestem minimummet for f(x). Herefter indsættes punktet i g, hvorefter a isoleres og beregnes.

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. maj 2008 af mathon

f(x) = -x^3+12x-20
f'(x) = -3x^2+12

lokale ekstrema haves,
hvor
f'(x) = 0
dvs.
-3xo^2+12= 0 .....

Svar #3
07. maj 2008 af mmaarriiaagg (Slettet)

bliver a = 4 ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. maj 2008 af mathon

JA!!!:-)

Skriv et svar til: differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.