Matematik

Cirklens ligning?

07. maj 2008 af Vega1087 (Slettet)
Hvad får i den her til - skal omskrives til cirklens ligning?

Jeg får (x-2)^2 + (y+5)^2 = kvadratrod 37

Det synes jeg ikke helt stemmer...??

Svar #1
07. maj 2008 af Vega1087 (Slettet)

Nå ja det er flg. der skal omskrives:
x^2+y^2-4x+10y-8=0

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. maj 2008 af sigmund (Slettet)

Jeg ved ikke, hvordan du har gjort, men læg 25 og 4 til på begge sider, hvilket giver x²+y²-4x+10y+25+4 = 8+25+4. Du ser så, at venstresiden kan omskrives til (x-2)²+(y+5²), hvorefter ligningen er omskrevet til (x-2)² + (y+5²) = 37.

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. maj 2008 af Da-ted (Slettet)

Hmm... altså ikke kvadratrod 37 men bare 37...

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. maj 2008 af Da-ted (Slettet)

Eller som #2 skrev...

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. maj 2008 af sigmund (Slettet)

Slåfejlen i #2 har i nok opdaget...

Brugbart svar (0)

Svar #6
07. maj 2008 af Da-ted (Slettet)

jep, men intet alvorligt meningsforstyrrende:P

Svar #7
07. maj 2008 af Vega1087 (Slettet)

Men så er det jo at jeg derefter skal finde radius og centrum og det må da være kvadratrod 37???

Brugbart svar (0)

Svar #8
07. maj 2008 af sigmund (Slettet)

Ja, centrum er i (2,-5) og radius er kvadratrod(37).

Skriv et svar til: Cirklens ligning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.