Matematik

isoler r

09. maj 2008 af P.L. (Slettet)
r isoleres i formlen:

L*r^2= p*q

r^2 = q-p /L

Er jeg helt gal på den?

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2008 af hackerjohn (Slettet)

tja.. du skal bare

L * r^2 = p * q

<=>

kvadratrod((p * q)/L) = r

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. maj 2008 af Isomorphician

hvorfor bliver p*q til q-p?

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. maj 2008 af -Zeta- (Slettet)

Jeg forstår ikke hvorfor du vil trække p fra q.

L*r^2= p*q

divider igennem med L

r^2 = p*q/L

tag kvadratroden på begge sider

r = +-sqrt(p*q/L)

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. maj 2008 af hackerjohn (Slettet)

ja .. rigtigt plus/minus kvadratroden self.. :)

Svar #5
09. maj 2008 af P.L. (Slettet)

Når ja det var mig der skrev forkert mente selv gange...:)



Svar #6
09. maj 2008 af P.L. (Slettet)

Men tak for hjælpen det gav mening.. Jeg skulle bare huske at tage kvadratroden da r jo står i 2.

Svar #7
09. maj 2008 af P.L. (Slettet)

hov hvorfor +-kvadratrod???

Svar #8
09. maj 2008 af P.L. (Slettet)

Hov det er mig opgaven lød at isolere:

l*r^2 + p=q

Så ville jeg sige

r^2=q/l - p

r= kvadratrod(q/l- p)

Er der rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #9
09. maj 2008 af -Zeta- (Slettet)

#7.
Det skyldes, at produktet af to negative tal giver et postivt hvorfor man normalt skriver, at det både kan antage plus/minut kvadratroden af...

#8.
Nej, ikke helt.

l*r^2 + p=q
<=>
l*r^2 = q - p
<=>
r^2 = (q - p)/l

Svar #10
09. maj 2008 af P.L. (Slettet)

Men nu har man jo kun isolerert r^2 i formlen. og ikke r som opgaven lød?

Brugbart svar (0)

Svar #11
09. maj 2008 af -Zeta- (Slettet)


Svar #12
09. maj 2008 af P.L. (Slettet)

Skal man tage kvadratroden af (q-p)/l

?

Eller har man isoleret r , selvom der stadig står r^2 = bla. bla.

Svar #13
09. maj 2008 af P.L. (Slettet)

Okay tak for hjælpen nu gav det mening:)

Skriv et svar til: isoler r

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.