Matematik

hjælp til TI 89

10. maj 2008 af mhedegaard (Slettet)
Jeg har en opgave, hvor jeg skal bestemme en lineær funktion for fryseres årlige elforbrug ved hjælp af min lommeregner, men hvordan skal jeg plotte det ind i stats/list korrekt?
Tallene er:
1988 - 635
1990 - 605
1992 - 573
1994 - 541
1996 - 512
1998 - 483
2000 - 454
på forhånd mange tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2008 af DON CARLOS (Slettet)

Ja tast dem ind i stat/list-> F4 -> linreg (a+bx/ax+b) det er nok den sidste du vil have, og så bare enter.

Svar #2
10. maj 2008 af mhedegaard (Slettet)

Det vidste jeg godt, men jeg tænkte mere om, jeg skulle ændre årstallene til noget andet. eksempelvis 1,2,4,6 osv..

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. maj 2008 af peberdelfinen (Slettet)

Du kan evt. indtaste årstallet som antal år efter 1988. Altså bliver 1988=0, 1990=2 og 1992=4 osv.

Svar #4
10. maj 2008 af mhedegaard (Slettet)

det prøver jeg:).. men en anden opgave lyder, at jeg skal sige hvornår forbruget er nede på 300 kWh, hvorefter jeg sætter funktionen lig med 300 og isolerer x, som giver 22.. hvornår er forbruget så på 300?

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. maj 2008 af allan_sim

#4.
Du havde sat x til at være antal år efter 1988. Så hvis x=22 er det hvilket årstal?

Svar #6
10. maj 2008 af mhedegaard (Slettet)

Det er det, jeg også er i tvivl om:)

Brugbart svar (0)

Svar #7
10. maj 2008 af mathon

1988 + 22 =

Skriv et svar til: hjælp til TI 89

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.