Matematik
differentialligninger
11. maj 2008 af
mikeh (Slettet)
hej igen igen.. jeg ved godt jeg er sent ude, men er der nogen der hurtigt vil gi mig et lynkursus i dif ligninger til på onsdag (skal til skr. mat der)
det ville altså være super hvis der var nogle der gad :D
det ville altså være super hvis der var nogle der gad :D
Svar #1
11. maj 2008 af mikeh (Slettet)
dy/dx = (x+2) / y
grafen for f(x) går gennem punktet P(2,-2)
a) bestem en ligning for tangenten til grafen for f(x) i punktet P?
hvorn dælen gør jeg det ?seperation af de variable eller?
grafen for f(x) går gennem punktet P(2,-2)
a) bestem en ligning for tangenten til grafen for f(x) i punktet P?
hvorn dælen gør jeg det ?seperation af de variable eller?
Svar #2
11. maj 2008 af Da-ted (Slettet)
Du ved at dy/dx= y' = f'(x)= hældningen til tangenten
Du ved at punktet du skal finde tangenten i er (2,-2) samt at ligningen for en tangent, t, er givet ved
t = f'(x)*(x-x_o)+f(x_0) og altså f'(x)*(x-2)-2
Du skal så sætte dine værdier for x og y ind i udtrykket for f'(x)... altså (2+2)/-2
Det er hældningen. Og så skal du bare reducere udtrykket
Skriv hvis du ikke forstår
Du ved at punktet du skal finde tangenten i er (2,-2) samt at ligningen for en tangent, t, er givet ved
t = f'(x)*(x-x_o)+f(x_0) og altså f'(x)*(x-2)-2
Du skal så sætte dine værdier for x og y ind i udtrykket for f'(x)... altså (2+2)/-2
Det er hældningen. Og så skal du bare reducere udtrykket
Skriv hvis du ikke forstår
Svar #3
11. maj 2008 af mikeh (Slettet)
okay :D nu er jeg med :P det var da ikke så svært.. men hvad nu hvis jeg skal finde funktionen for f(x)
skal jeg så gøre det vha. seperation af de variable? vil du vise hvorn man gør :P
skal jeg så gøre det vha. seperation af de variable? vil du vise hvorn man gør :P
Skriv et svar til: differentialligninger
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
