Matematik
gri
11. maj 2008 af
sukkertrold-xD (Slettet)
Denne her driller, håber på hjælp. :)
Væksten for dværggrise kan beskrives ved funktionen f(x)=-0,05x^2+2,60x+0,50, hvor x er grisens alder i måneder og f(x) er grisens vægt i kg.
Grisen slagtes, når vægten kommer op på den største værdi.
Beregn den alder, hvor grisen slagtes og beregn slagtevægten?
På forhånd tak
Væksten for dværggrise kan beskrives ved funktionen f(x)=-0,05x^2+2,60x+0,50, hvor x er grisens alder i måneder og f(x) er grisens vægt i kg.
Grisen slagtes, når vægten kommer op på den største værdi.
Beregn den alder, hvor grisen slagtes og beregn slagtevægten?
På forhånd tak
Svar #1
11. maj 2008 af Mester_Bean (Slettet)
Da det er et andengradspolynomium må grafen have et toppunkt.
1) Udregn x-værdien til toppunktet: grisens alder i måneder
2) Udregn y-værdien til toppunktet: grisens maksimale vægt i kg
1) Udregn x-værdien til toppunktet: grisens alder i måneder
2) Udregn y-værdien til toppunktet: grisens maksimale vægt i kg
Svar #3
11. maj 2008 af Mester_Bean (Slettet)
Toppunktets x-værdi beregnes ved -b/2a og toppunktets y-værdi beregnes ved -d/4a, idet parablen er givet ved ligningen y=ax^2+bx+c og d er bestemt ved d=b^2-4ac
Skriv et svar til: gri
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
