Matematik
Tangentens ligning!!! Help!
12. maj 2008 af
kay210 (Slettet)
Sidder lige med en opgave som jeg bare har brugt alt for lang tid på nu...
Jeg skal bestemme en tangents ligning, hvor tangenten går igennem punktet (1,-3) ligningen lyder sådan: y=f(x)=x^2-4*x
Tangents ligning lyder: y=f(x0)+f'(x0)*(x-x0)
Jeg er sådan nået til: y=-3+???*(x-x0)
Som i kan se, ved jeg ikke helt hvordan jeg skal finde f'(x0)...
Skal jeg differentiere selve ligningen fra
y=f(x)=x^2-4*x
til
y=f(x)=2x-4
også sæt 1 i x's plads??
Jeg skal bestemme en tangents ligning, hvor tangenten går igennem punktet (1,-3) ligningen lyder sådan: y=f(x)=x^2-4*x
Tangents ligning lyder: y=f(x0)+f'(x0)*(x-x0)
Jeg er sådan nået til: y=-3+???*(x-x0)
Som i kan se, ved jeg ikke helt hvordan jeg skal finde f'(x0)...
Skal jeg differentiere selve ligningen fra
y=f(x)=x^2-4*x
til
y=f(x)=2x-4
også sæt 1 i x's plads??
Svar #1
12. maj 2008 af kay210 (Slettet)
Vil lige sige, at hvis jeg gøre det, så får jeg tangentens ligning til at være:
y=-3+(-2)*(x-1) <=>
y=-2*(x-1)-3
Passer det?
På forhånd danke!!!
y=-3+(-2)*(x-1) <=>
y=-2*(x-1)-3
Passer det?
På forhånd danke!!!
Svar #2
12. maj 2008 af badooo (Slettet)
f(x) = x^2 - 4*x
f'(x) = 2x - 4
Dit punkt er (1;-3), dvs. at tangenten skal have hældningen:
f'(1) = 2*1 - 4 = -2
Linjens ligning er y = ax + b. Vi indsætter vores kendte oplysninger, og kan isolere b:
-3 = (-2)*1 + b <=> b = -1
Linjens ligning (som du ganske rigtigt også har fået, hvis du ganger ud :)) :
y = -2x - 1
f'(x) = 2x - 4
Dit punkt er (1;-3), dvs. at tangenten skal have hældningen:
f'(1) = 2*1 - 4 = -2
Linjens ligning er y = ax + b. Vi indsætter vores kendte oplysninger, og kan isolere b:
-3 = (-2)*1 + b <=> b = -1
Linjens ligning (som du ganske rigtigt også har fået, hvis du ganger ud :)) :
y = -2x - 1
Skriv et svar til: Tangentens ligning!!! Help!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
