Matematik
differentialkvotient
12. maj 2008 af
Milldirt (Slettet)
Sidder med vejledende eksamensopgave 6007, stx A-niveau, og er gået lidt i sort med den.
opgaven lyder:
I stratosfæren kan trykket (målt i mb) for højder mellem 11 og 25 km beskrives ved en funktion givet ved regneforskriften p(h)=226e^(-0,157(h-11))
bestem tallet p'(15) og forklar hvad dette tal angiver.
jeg har prøvet at udregne p'(15) men kommer frem til 2 forskellige resultater, alt efter hvilken måde jeg gør det på. Jeg får 0 og -18,9353 og når man ser grafen, stemmer ingen af dem overens med grafen.
håber der er nogen som kan hjælpe mig..
Mvh Camilla
opgaven lyder:
I stratosfæren kan trykket (målt i mb) for højder mellem 11 og 25 km beskrives ved en funktion givet ved regneforskriften p(h)=226e^(-0,157(h-11))
bestem tallet p'(15) og forklar hvad dette tal angiver.
jeg har prøvet at udregne p'(15) men kommer frem til 2 forskellige resultater, alt efter hvilken måde jeg gør det på. Jeg får 0 og -18,9353 og når man ser grafen, stemmer ingen af dem overens med grafen.
håber der er nogen som kan hjælpe mig..
Mvh Camilla
Svar #2
12. maj 2008 af Milldirt (Slettet)
okay.. så den på plads.. men hvad angiver tallet? for hældningen ser ikke ud til at være så kraftig :(
Svar #3
12. maj 2008 af mathon
p'(h) = 226*e^(-0,157(h-11))*(-0,157) = -35,482*e^(-0,157(h-11)) = -35,482*0,854704^(h-11) = -199,542*0,854704^h
Svar #4
12. maj 2008 af ibibib (Slettet)
Som altid er f ' lig med tangenten hældning.
I 15 kilometers højde falder trykket med 18,9353 mb pr. km.
I 15 kilometers højde falder trykket med 18,9353 mb pr. km.
Skriv et svar til: differentialkvotient
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
