Matematik

potens

12. maj 2008 af Milldirt (Slettet)
når man har en brøk opløftet i 2.

eks. (3/x)^2

sætter man så bare det hele i 2.?

eks. (3^2)/(x^2)

Mvh. Camilla

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2008 af juventuz (Slettet)

jepper

Svar #2
12. maj 2008 af Milldirt (Slettet)

hvordan isolerer jeg x, når ligningen ser således ud:

(x^2)+(1,5^2)+((3^2)/(x^2))+(2^2)=25

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. maj 2008 af juventuz (Slettet)

prøv at ophæve paranteserne først. skriv dit bud herind.

Svar #4
12. maj 2008 af Milldirt (Slettet)

de er ophævet.. har sat dem for at det var nemmere at se, hvilke led potenserne hørte til. den oprindelige hedder:

det ene led, er:

(x+1,5)^2

og det andet led er:

((3/x)+2)^2

har ophævet paranteserne i #2


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. maj 2008 af juventuz (Slettet)

Okay. Tjek dine kvadratsætninger.
(x+1.5)^2=(x+1.5)*(x+1.5)=x^2+3x+1.5^2
((3/x)+2)^2=((3/x)+2)*(((3/x))+2)=(4x^2+12x+9)/x^2
Hvis de skal adderes og tilsammen give 25, har jeg fået resultatet til:

(4(x^2+3x+2.25))/x^2

Men det er en indviklet opgave. Skriv, hvis det ikke er sådan opstillingen på opgaven var...;)

Brugbart svar (0)

Svar #6
12. maj 2008 af juventuz (Slettet)

Sorry. Det var ikke resultatet...

x^2+3x+2.25+((4x^2+12x+9)/x^2)= ((x^2+4)*(x^2+3x+2.25))/x^2

solve((x^2+4)*(x^2+3x+2.25))/x^2=25,x)
x=2.19874 or x=1.5 or x=-.435704 or x=-6.26304

Skriv et svar til: potens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.