Kemi

redox

12. maj 2008 af Pernille_J_88 (Slettet)
CH3CH2CH2CHO + Cu^2+ --> CH3CH2CH2COO^- + Cu2O

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2008 af mathon

R-CHO + Cu^(2+) --> R-COO^(-) + Cu2O

OT(C) i R-CHO = +1
OT(C) i R-COO^(-) = +3


OT(Cu) i Cu^(2+) = +2
OT(Cu) i Cu2O = +4

dvs.
både C og Cu oxideres uden at noget andet grundstof reduceres
hvilket
naturligvis ikke kan lade sig gøre

redox betyder jo netop red(uktions)ox(idations-proces)

Svar #2
12. maj 2008 af Pernille_J_88 (Slettet)

Hvorfor er Cu i Cu2O +4 ??? Jeg ville mene den kun er +2 da O er -2 og dermed ville det give nul??

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. maj 2008 af mathon

...det er mig, der har for travlt
OT(Cu) i Cu^(2+) = +2
OT(Cu) i Cu2O = +1,
hvorfor Cu reduceres

hvilket miljø
surt, basisk eller begyndende neutralt?




Svar #4
12. maj 2008 af Pernille_J_88 (Slettet)

Basisk

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. maj 2008 af mathon

...når jeg får tænkt mig om, bliver jeg naturligvis klar over,
at der er tale om
bruttoprocessen i Fehlings væske:

R-CHO + 2Cu^(2+) + 5OH^(-) --> R-COO^(-) + Cu2O + 3H2O


Svar #6
12. maj 2008 af Pernille_J_88 (Slettet)

Hvorfor er det det?? og hvordan finder du ud af at der skal være 3H2O??

Brugbart svar (0)

Svar #7
12. maj 2008 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/113648

Brugbart svar (0)

Svar #8
12. maj 2008 af mathon

Fehling I:
http://peecee.dk/upload/view/113649

Fehling II:
http://peecee.dk/upload/view/113650

Svar #9
12. maj 2008 af Pernille_J_88 (Slettet)

okay mange takker :)

Skriv et svar til: redox

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.