Matematik

ligning

12. maj 2008 af Bruger slettet (Slettet)
hvordan løses følgende ligning?

log(x-1) - 2 = 0

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2008 af Isomorphician

log(x-1) - 2 = 0
log(x-1) = 2
x - 1 = 10^2
.....

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. maj 2008 af Sherwood (Slettet)

log(x-1)-2=0
<=>
log(x+1)=2
<=>
10^log(x+1)=10^2
<=>
x+1=100
<=>
x=99

Svar #3
12. maj 2008 af Bruger slettet (Slettet)

hvorfor bliver det ligepludselig til x+1 i stedet for x-1?

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. maj 2008 af Daniel TA (Slettet)

Det gør det heller ikke. Det må have været en trykfejl. Derfor bliver x=101

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. maj 2008 af juventuz (Slettet)

#2 hvorfor lige pludselig sige x+1? x=101

Brugbart svar (0)

Svar #6
12. maj 2008 af Sherwood (Slettet)

Hov, det er bare mig som kludre i det. Fremgangsmåden er dog korrekt.

Svar #7
12. maj 2008 af Bruger slettet (Slettet)

tak for hjælpen folkens

Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.