Matematik

mindste-Største værdien

12. maj 2008 af CarmenD (Slettet)
jeg sidder med en opgave hvor jeg ud fra en funktion skal minde mindste værdien og størsteværdien, men kan simpelthen ikke huske hvordan man gør?
den ser sådan her ud, hvis jeg er dårlig til at forklare?

En funktion f er givet ved f (x) = 1,8·cos (x) + 4,3 .
Bestem størsteværdien og mindsteværdien for f .
MVH Carmen

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2008 af ibibib (Slettet)

max = 4,3+1,8
min = 4,3-1,8

Svar #2
12. maj 2008 af CarmenD (Slettet)

men hvordan fandt du ud af det ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. maj 2008 af ibibib (Slettet)

cos(x) svinger mellem -1 og 1.
Så svinger 1,8·cos(x) mellem -1,8 og 1,8.
Og så svinger 1,8·cos(x)+4,3 mellem -1,8+4,3 og 1,8+4,3.

Svar #4
12. maj 2008 af CarmenD (Slettet)

tak for hjælpen :D

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. maj 2008 af Daniel TA (Slettet)

cos(x) løber fra -1 til 1. Indsæt det og du får det fra #1

Skriv et svar til: mindste-Største værdien

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.