Matematik

Cirkel + ligning

12. maj 2008 af Vega1087 (Slettet)
Jeg har en opgave der hedder at jeg skal bestemme skæringspunkt mellem linie og cirkel ( helst uden hjælpemiddel) og foir mit vedkommende så synes jeg altså den ser svær ud...!

Cirkel : (x-6)^2+(y+3)^2=25
Linien: 4x+3y-40= 0

Jeg kan simpelthen ikke finde ud af det fordi når jeg begynder at isolere y i liniens ligning og sætter det ind i cirklens ligning så bliver det lidt noget underligt noget...!

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2008 af Liv1988 (Slettet)

Prøv at se her:

http://jens.runge.person.emu.dk/anageo/cl2p.htm



Svar #2
12. maj 2008 af Vega1087 (Slettet)

Ja men det er ikke så meget det at finde ud af hvordan man udregner det - for det tror jeg godt jeg ved - men det er mere det at mine udregninger er lidt sindssyge, så jeg ville bare have en til at regne efter for at se om de os får nogle vilde udregninger...

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. maj 2008 af mathon

4x+3y-40=0

3y = (40-4x)
y = (40-4x)/3
som substitueret i (x-6)^2+(y+3)^2=25
giver


(x-6)^2+((40-4x)/3+3)^2=25
x^2-20x+100=0

Skriv et svar til: Cirkel + ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.