Matematik

mat b eksamen opgave

12. maj 2008 af pianoforte (Slettet)
Linjen m er bestemt ved y = 4x + 1.
Bestem en ligning for den linje l, der går gennem punktet A(-2 , 3), og som er
ortogonal på linjen m.

Hvordan løser man den?

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2008 af Isomorphician

udnyt at to linjer er ortogonale hvis produktet af deres hældningskoefficienter er -1

Svar #2
12. maj 2008 af pianoforte (Slettet)

vil det sige at a = -2 for linjen l ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. maj 2008 af Isomorphician

Du har at am = 4
For at linjerne skal være ortogonale skal am*al = -1.

4*al = -1
al = -1/4

Svar #4
12. maj 2008 af pianoforte (Slettet)

tak ! nu forstår jeg det !

Skriv et svar til: mat b eksamen opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.