Matematik

banekurvens skæringspunkter med andenaksen

12. maj 2008 af Liv1988 (Slettet)
Hej,
Kunne jeg få hjælp til opgave 7 i dette eksamenssæt:

http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/2000/0084NY.pdf

På forhånd mange tak,
Liv

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2008 af ibibib (Slettet)

1.
x=0
0=t³-6t
osv.


2.
x '=0
osv.


y '=0
osv.

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. maj 2008 af mathon

stedvektor
r(t) = [t^3-6t,t^2-1]

hastighedsvektor
v(t) = [3t^2-6,2t]

skæring med y-aksen:
r(t) = [0,t^2-1]
dvs.
t^3-6t=0

v(t) parallel med x-aksen
v(t) = [3t^2-6,0]
dvs.
2t=0

v(t) parallel med y-aksen
v(t) = [0,2t]
dvs.
3t^2-6=0

Skriv et svar til: banekurvens skæringspunkter med andenaksen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.