Matematik
monotoniforhold
13. maj 2008 af
silverbabe (Slettet)
hej...
jeg skal besteme monotoniforhold for denne
f(x)=2x^2-4x-4 men jeg har ikke noget punkt som den går gennem - hvordan går jeg så ?
jeg skal besteme monotoniforhold for denne
f(x)=2x^2-4x-4 men jeg har ikke noget punkt som den går gennem - hvordan går jeg så ?
Svar #3
13. maj 2008 af mikeh (Slettet)
du kan da også bare differentiere den, og derefter sætte f'(x) = 0,
herefter finder du rødderne, og så får du nok kun 1 rod kan jeg lige se, så tager du to tal, fra hver sin side af roden, og sætter ind i x's plads, hvis f'(x) < 0 er den aftagende, og f(x) > 0 voksende
herefter finder du rødderne, og så får du nok kun 1 rod kan jeg lige se, så tager du to tal, fra hver sin side af roden, og sætter ind i x's plads, hvis f'(x) < 0 er den aftagende, og f(x) > 0 voksende
Skriv et svar til: monotoniforhold
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
