Matematik
Differential ligninger HJÆLP
13. maj 2008 af
Christiane.k (Slettet)
Hej .
Jeg er igang med at kigge 2.g pensum igennem. Og jeg har brug for lidt hjælp for helt at forstå differentialligninger.. Det er blot nogle øvelser jeg skal igennem, håber i vil hjælpe mig lidt på vej, ved at vise hvordan disse løses, så kan jeg lave videre selv..
1) Gør rede for at funktionen f(x)=2*e(^0,5x^2)-1 er en løsning til differentialligningen f'(x)=xf(x)+x
Når jeg forsøger med venstre side får jeg f'(x) til 2x*e^(0,5x^2) men kan ikke få højre siden til at give det samme?
2) Bestem tallet k, så f(x)=5*e^(-cos(x))+k er en løsning til differentialligningen dy/dx=y*sin(x). Hvordan gør jeg dette?
3) Gør rede for at funktionen f(x)=75/(1-10*e^(-300*x)) er løsning til differentialligningen dy(dx=4y(75-y). Tror ikke jeg kan lave denne, fordi jeg er usikker på hvordan jeg differentiere f(x)...
Håber meget i gider hjælpe mig med de 3 opgaver, det vill hjælpe på min forståelse :D
Hilsen Christiane.
Jeg er igang med at kigge 2.g pensum igennem. Og jeg har brug for lidt hjælp for helt at forstå differentialligninger.. Det er blot nogle øvelser jeg skal igennem, håber i vil hjælpe mig lidt på vej, ved at vise hvordan disse løses, så kan jeg lave videre selv..
1) Gør rede for at funktionen f(x)=2*e(^0,5x^2)-1 er en løsning til differentialligningen f'(x)=xf(x)+x
Når jeg forsøger med venstre side får jeg f'(x) til 2x*e^(0,5x^2) men kan ikke få højre siden til at give det samme?
2) Bestem tallet k, så f(x)=5*e^(-cos(x))+k er en løsning til differentialligningen dy/dx=y*sin(x). Hvordan gør jeg dette?
3) Gør rede for at funktionen f(x)=75/(1-10*e^(-300*x)) er løsning til differentialligningen dy(dx=4y(75-y). Tror ikke jeg kan lave denne, fordi jeg er usikker på hvordan jeg differentiere f(x)...
Håber meget i gider hjælpe mig med de 3 opgaver, det vill hjælpe på min forståelse :D
Hilsen Christiane.
Skriv et svar til: Differential ligninger HJÆLP
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
