Matematik
blæk hjælp
13. maj 2008 af
caner18 (Slettet)
hej er der en eller anden der gerne vil hjælpe mig med en opgave som skal afleveres imorgen altså har haft en diskusion med nogen fra klassen om hvordan den løses nogle har fået noget andet i res.
opgave:
når spinat blancheres, ændres vitaminindholdet y sig(målt i bestemte enheder) efter forskriften
y= 3,15*0,887^t
for t er tiden
a)
bestem t for y=19
nitratindholdet i spinat ændrer sig samtidlig og følger forskriften
=20,3+61,4*0,884^t
hvor t er tiden
b)bestem nitratindholdet, når vitaminindholdet er 15
opgave:
når spinat blancheres, ændres vitaminindholdet y sig(målt i bestemte enheder) efter forskriften
y= 3,15*0,887^t
for t er tiden
a)
bestem t for y=19
nitratindholdet i spinat ændrer sig samtidlig og følger forskriften
=20,3+61,4*0,884^t
hvor t er tiden
b)bestem nitratindholdet, når vitaminindholdet er 15
Svar #1
13. maj 2008 af mathon
b)
y = 3,15*0,887^t
0,887^t = (y/3,15)
ln(0,887)*t = ln(y/3,15)
t = ln(y/3,15)/ln(0,887)
nitratindhold(t) = 20,3+61,4*0,884^(ln(y/3,15)/ln(0,887))
y = 3,15*0,887^t
0,887^t = (y/3,15)
ln(0,887)*t = ln(y/3,15)
t = ln(y/3,15)/ln(0,887)
nitratindhold(t) = 20,3+61,4*0,884^(ln(y/3,15)/ln(0,887))
Svar #2
13. maj 2008 af 06jugr (Slettet)
a) Sæt 19 ind i foreskriften:
19=3,15*0,887^t
19/3,15=0,884^t
log(19/3,15)=t*log(0,0884)
t=(log(19/3,15))/log(0,0884)
Så regn det ud på lommeregneren
vil du have anden del at vide? så gå ind påhttp://skolehjaelp.blogspot.com/2008/05/forum.html
Der får du et meget hurtigere svar end her på siden
19=3,15*0,887^t
19/3,15=0,884^t
log(19/3,15)=t*log(0,0884)
t=(log(19/3,15))/log(0,0884)
Så regn det ud på lommeregneren
vil du have anden del at vide? så gå ind påhttp://skolehjaelp.blogspot.com/2008/05/forum.html
Der får du et meget hurtigere svar end her på siden
Skriv et svar til: blæk hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
