Matematik

Skriftlig eksamen

13. maj 2008 af kristina2 (Slettet)
Hej

Jeg ville bare høre om der er nogle der har nogle gode råd til hvordan man løser opgaver med differentialligninger til delprøven uden hjælpemidler i matematik A-niveau.

et eksempel:

Gør rede for at ligningen y = -x - 1 + e^x
er løsning til differentialligningen
y'= x + y.

Jeg kan simpelthen ikke se hvordan det bliver det.

Håber at der er nogle der gider hjælpe!

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2008 af Jerslev

#0: I den slags opgaver skal du blot differentiere y og derefter indsætte y og y' i din differentialligning og se, at det kommer til at gå op. :)
- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. maj 2008 af mulle2005fcm (Slettet)

Som Jerslev siger:

1. differentier y: (y=-x-1+ e^x) <=> y´=-1 + e^x

2. sæt den ligning du lige har differntieret ind på y's plads i den anden ligning: (y´= y+x) <=> -1+e^x = y+x

3. Sæt y fra den første ligning ind på ys plads: -1+e^x=(-x-1+e^x)+x

4. reducer: -1+e^x= -x+x-1+e^x <=> -1+e^x = -1+e^x

Svar #3
13. maj 2008 af kristina2 (Slettet)

Mange tak...

Jeg vil også lige høre, om i tror om man kommer ud i at skulle bruge diskriminanten i en parabel til noget i opgaven uden hjælpemidler (fx til andengradspolynomier)

Svar #4
13. maj 2008 af kristina2 (Slettet)

$">

Svar #5
13. maj 2008 af kristina2 (Slettet)

Ville også høre mht. vektorer:

Hvis to linier / planer er ortogonale så er krydsroduktet = 0?

Eller er det noget med â eller er det noget med determinanten ?

Skriv et svar til: Skriftlig eksamen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.