Matematik

partiel og substitution?

13. maj 2008 af Annette16 (Slettet)
Nogen, der ved om man skal kunne partiel integration og ingtegration ved substitution til prøven uden hjælpemidler på a-niveau?

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2008 af Mester_Bean (Slettet)

du skal kunne substitution men ikke partiel integration. Vi har ikke engang lært om partiel integration overhovedet

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. maj 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Og husk på, at det jo ikke er sindssygt svære opgaver, der gives i de emner. :)

Svar #3
13. maj 2008 af Annette16 (Slettet)

øv bøv, substitution er den sværeste!

Hvordan ville man udregne: integralet af(3x^2e^(x^3+1)) ?

ved produktreglen?

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. maj 2008 af Jerslev (Slettet)

#3: Det bliver en værre omgang. I dit tilfælde skal du have gang i substitution.

Svar #5
13. maj 2008 af Annette16 (Slettet)

nej ups, det er ved differentation man har en produktregel! :s

Svar #6
13. maj 2008 af Annette16 (Slettet)

det er opgave 3 side 44 i STX a, så man skal kunne den uden hjælpemidler!

Brugbart svar (0)

Svar #7
13. maj 2008 af Jerslev (Slettet)

#6: Den er ikke så svær, hvis du bruger substitution. Jeg troede bare, at du ville til at bruge partiel integration på den. ;) Prøv at overveje, hvad sammenhængen imellem x^3+1 og 3x^2 er.

Svar #8
13. maj 2008 af Annette16 (Slettet)

jamen hvis man differentiere x^3+1 får man jo 3x^2...

Brugbart svar (0)

Svar #9
13. maj 2008 af Mester_Bean (Slettet)

ja.. udnyt dette i din substituering

Svar #10
13. maj 2008 af Annette16 (Slettet)

hmmm hvordan? altså hvad skal t være?

Brugbart svar (0)

Svar #11
13. maj 2008 af Mester_Bean (Slettet)

t=x^3+1

Svar #12
13. maj 2008 af Annette16 (Slettet)

integralet af = S

S(3x^2e^(x^3+1)dx

t=x^3+1 <=> dt=3x^2

S(3x^2e^(x^3+1)dx = S(e^t)dt = S(e^(x^3+1))dx

Giver det så bare e^(x^3+1), lommeregneren siger noget mærkeligt:S

Brugbart svar (0)

Svar #13
13. maj 2008 af Mester_Bean (Slettet)

e^(x^3+1) er rigtigt, og det giver lommeregneren også ved mig!

Skriv et svar til: partiel og substitution?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.