Matematik

rummet

13. maj 2008 af Dansemusennico (Slettet)
I et koordinatsystem i rummet har en plan a ligningen

5x - 2y - z - 20 = 0 .

Bestem en parameterfremstilling for den linje m, der går gennem punktet P (10,0,0) og står vinkelret på a .

Håber nogen vil forklare hvad man gør :-)

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2008 af dandan (Slettet)

start med at finde en normal vektor, derefter indsætte dit punkt i parameterfremstilling og normalvektoren. altså (x,y,z)=(10,0,0)+t(normalvektor) det tror jeg man gør, men stol ik på det:s

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. maj 2008 af mathon

en linje vinkelret på
planen 5x - 2y - z - 20 = 0
har
retningsvektor [5,-2,-1] ....

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. maj 2008 af mathon

den søgte linje - gennem (10,0,0) - har således
en parameterfremstilling

(x,y,z) = (10,0,0) + t*(5,-2,-1)

Skriv et svar til: rummet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.