Matematik

integralregning

13. september 2004 af cs (Slettet)
Hej vil høre om der er nogle der ikke har et råd til hvordan jeg løser denne opgave.

den eksakte værdie af integralet.
int(1-e)=kvdr(x)*ln(x)dx
kan den løses ved substitution og i så fald hvad bliver t=?

håber nogle vil hjælpe.

på forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2004 af Lurch (Slettet)

substitution bruges som regel ved sammensatte funktioner. Dette er IKKE en sammensatfunktion, men produktet af 2 funktioner. Til det bruges partiel integration
kald f(x)=kvrd(x) og g(x)=ln(x)

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. september 2004 af Samuel (Slettet)

Hmmm...

Jeg undrer mig voldsomt over, at vi, der er på forsøgsordning (til ære for reformen) ikke skal kunne reglen om partiel integration - det er sat`me meget, de tager ud af pensum...

Men det kan da være, de smider noget ind af bagvejen..

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. september 2004 af frodo (Slettet)

har i ikke det??
Meget underligt!! Det har man sgu da brug for i mange tilfælde..

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. september 2004 af Mads^^ (Slettet)

Det lærte vi faktisk heller ikke... Og da de opgaver man regner jo er konstruerede har man jo ikke brug for det, idet at der er taget hensyn til at man ikke kan reglen...

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. september 2004 af Samuel (Slettet)

#3: Det får vi jo så nok ikke!

Skriv et svar til: integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.