Matematik

ligning

14. maj 2008 af Pernille_J_88 (Slettet)
3x^2-4x+1=0

Nogen der kan hjælpe mig hurtigt??

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2008 af peberdelfinen (Slettet)

Find først diskriinanten: d=b^2-4ac

Brug herefter løsningsformlen for en andengradsligning:

x1=(-b-sqr(d))/2a
x2=(-b+sqr(d))/2a

Svar #2
14. maj 2008 af Pernille_J_88 (Slettet)

altså d=11 ??

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. maj 2008 af Kristoffer Fage (Slettet)

(-4)^2-4*3*1 = 4

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. maj 2008 af peberdelfinen (Slettet)

jeg får d=4

Svar #5
14. maj 2008 af Pernille_J_88 (Slettet)

nåh ja :) okay, men jeg kan ikke finde ud af at sætte det ind i andengradsligningen ??

Brugbart svar (0)

Svar #6
14. maj 2008 af mathon

3x^2-4x+1=0

3((x-(2/3))^2-(4/9)) + 1 = 0

3(x-(2/3))^2 - (4/3) + (3/3) = 0

3(x-(2/3))^2 = (1/3)

(x-(2/3))^2 = (1/9) = (1/3)^2

|x-(2/3)| = (1/3)

x-(2/3) = +-(1/3)

x = (2/3)+-(1/3)

x€{(1/3),1}


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. maj 2008 af peberdelfinen (Slettet)

Mathon, det der er jo ikke hjælp; det er bare blær ;)

x1=(4-sqr(4))/2*3=2/6=1/3=0,3333...

Prøv nu selv den anden

Brugbart svar (0)

Svar #8
14. maj 2008 af mathon

x = (-(-4)+-sqrt(4))/(2*3)

x = (4+-2)/(2*3)

x = (2+-1)/3

x€{(1/3),1}

Svar #9
14. maj 2008 af Pernille_J_88 (Slettet)

okay, mange tak.. :) stor hjælp..

Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.