Kemi

ox (alkohol->aldehyd)

18. maj 2008 af sus-gym (Slettet)
hej.

jeg har en oxidation, som jeg ikke kan finde ud at at sætte oxidationstal på.

CH3-CH2-CH-CH3-CH2-CH2-OH

--->

CH3-CH2-CH-CH3-CH2-CH=O

jeg er kommet frem til at det sidste C-atom går fra -I til I (dvs. 2op)
men jeg ved ikke hvordan jeg kommer videre, da jeg ikke har noget andet stof at "krydse" oxidationstallet med.

er der nogen der kan hjælpe ville jeg sætte stor pris på det, da jeg skal til eksamen snart :o

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2008 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/114645

Svar #2
18. maj 2008 af sus-gym (Slettet)

ja, sådan lavede jeg også i en af mine rapporter, men da jeg ik får noget oplyst om Cr2O7 i min opg sæt, kan jeg bruge det så?
hører det med under "ox"?

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. maj 2008 af mathon

et stof kan ikke oxideres uden, at et andet samtidig reduceres. Men hvis fokus KUN er på oxidationen, skal der ikke tages stilling til reduktionen.

Så C i OT = -1 til C i OT = +1

Skriv et svar til: ox (alkohol->aldehyd)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.