Matematik

nulpunkter .. hjælp

18. maj 2008 af Tuannie (Slettet)
`hvordan finder man nulpunkter på en tredjegradsfunktion ?

g(x)=x(x+1)(x-3)

0(0+1)(0-3)

x= o x=1 x=3
er det noget i den dur ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2008 af Isomorphician

brug nulreglen

Brugbart svar (0)

Svar #2
18. maj 2008 af Meno (Slettet)

det skal lige være -1 ellers er det rigtigt.

Svar #3
18. maj 2008 af Tuannie (Slettet)

kan du give mig en forklaring på hvorfor den skal være - 1 ? (:

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. maj 2008 af Isomorphician

de individuelle led skal give 0

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. maj 2008 af Marie+Louise (Slettet)

Da du vil nulreglen får tre løsninger:
0 = x
0 = x+1 <=> x = -1
0 = x-3 <=> x = 3

Svar #6
18. maj 2008 af Tuannie (Slettet)

okay mange tak !

Brugbart svar (0)

Svar #7
18. maj 2008 af Meno (Slettet)

alle leddene skal give nul.

For at andet led skal give nul, må du finde det der giver nul når man ligger 1 til.

Skriv et svar til: nulpunkter .. hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.