Matematik

diskrinimanten på minus hjælp.

18. maj 2008 af Tuannie (Slettet)
hvordan finder man ud af nulpunkterne når man har et negativt tal i d

2x^2 - x - 6

a= 2
b= -1
c= -6

d= -(-)1^2 *4 * 2 * -6
-1 - 48 = -49

eller er d forkert ? 1 - 48 = 47

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2008 af Isomorphician

d = b^2 - 4ac <=>
d = (-1)^2 - 4(2)(-6) <=>
d = 1 + 48 = 49

Svar #2
18. maj 2008 af Tuannie (Slettet)

okay mange tak ..

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. maj 2008 af Isomorphician

....og hvis det skulle vise sig en funktion har d < 0, har grafen for funktionen ingen skæringer med x-aksen.

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. maj 2008 af DennisDeH (Slettet)

Thi vi får en imaginær løsning :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. maj 2008 af mathon

se evt.
http://peecee.dk/upload/view/115078

Skriv et svar til: diskrinimanten på minus hjælp.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.