Matematik
lineær programmering
19. maj 2008 af
hannaha (Slettet)
Vi har fgl opgave.
minimer K(x1,x2)=12,6x1+16,8x2
når 100<=20x1+60x2<=140
300<=100x1+100x2<=400
og x1>=0,x2>=0
vi skal forklare hvordan lp problemet er fremklómmet og løse problemet.
nogen der kan hjælpe mig igang????
Forklaring: <= betyder mindreend eller lig med
>= større end eller lig med
minimer K(x1,x2)=12,6x1+16,8x2
når 100<=20x1+60x2<=140
300<=100x1+100x2<=400
og x1>=0,x2>=0
vi skal forklare hvordan lp problemet er fremklómmet og løse problemet.
nogen der kan hjælpe mig igang????
Forklaring: <= betyder mindreend eller lig med
>= større end eller lig med
Svar #2
19. maj 2008 af hannaha (Slettet)
det er ikke angivet. der er dog nogle flere informatiner som er angivet. Her opskriver jeg hele opgaven præcis sonm den står:
en klinik skal sørge for, at em gruppe gravide kvinder får det nødvendige vitamin. diærassistenten har beregnet at det daglige tilskud pr. kvinde af magnesium er 100-140mg magnesium og 300-400mg fosfor.
Diætassistenten kan vælge mellem to typer vitAMINPILLER: "sund og rask", hvor en pille har 20mg magnesium og 100mg fosfor og koster 30 øre. "Energipillen" har 60 mg magnesium og 100 mg fosfor og koster 40 øre.
der er tale om 6 gravide og der skal købes ind til en uge. der skal tages hensyn til økonomien. i hvilket forhold er det nu bedst at indkøbe vitaminpillerne? hvad er de ugentlige omkostninger?
Spørgsmålet kan besvares ved at løse følgende lp-problem:
minimer K(x1,x2)=12,6x1+16,8x2
når 100<=20x1+60x2<=140
300<=100x1+100x2<=400
og x1>=0,x2>=0
forklar hvordan ovenstående lp-problem er fremkommet. og løs dernæst problemet.
en klinik skal sørge for, at em gruppe gravide kvinder får det nødvendige vitamin. diærassistenten har beregnet at det daglige tilskud pr. kvinde af magnesium er 100-140mg magnesium og 300-400mg fosfor.
Diætassistenten kan vælge mellem to typer vitAMINPILLER: "sund og rask", hvor en pille har 20mg magnesium og 100mg fosfor og koster 30 øre. "Energipillen" har 60 mg magnesium og 100 mg fosfor og koster 40 øre.
der er tale om 6 gravide og der skal købes ind til en uge. der skal tages hensyn til økonomien. i hvilket forhold er det nu bedst at indkøbe vitaminpillerne? hvad er de ugentlige omkostninger?
Spørgsmålet kan besvares ved at løse følgende lp-problem:
minimer K(x1,x2)=12,6x1+16,8x2
når 100<=20x1+60x2<=140
300<=100x1+100x2<=400
og x1>=0,x2>=0
forklar hvordan ovenstående lp-problem er fremkommet. og løs dernæst problemet.
Svar #3
19. maj 2008 af peter lind
Opgaven skal formentlig løses grafisk.
0ptegn i et diagram linierne svarende til at der gælder lighedstegn i dine uligheder altså:
20x1+60x2=140
20x1+60x2=100
og tilsvarende for de andre uligheder.
Resultatet bliver 2 par paralelle linier. Ulighederne er opfyldt i arealet mellem linierne og på linierne. Tegn en niveaukurve for din objektfunktion. For eks. 12,6x1+16,8x2= 100. Værdien af objektfunktionen falder, hvis du bevæger den mod vendstre og stiger hvis du bevæger den mod højre. Du skal altså paralelforskyde linien, så den er så langt mod venstre som muligt, men stadig så den berører det "lovlige" område.
0ptegn i et diagram linierne svarende til at der gælder lighedstegn i dine uligheder altså:
20x1+60x2=140
20x1+60x2=100
og tilsvarende for de andre uligheder.
Resultatet bliver 2 par paralelle linier. Ulighederne er opfyldt i arealet mellem linierne og på linierne. Tegn en niveaukurve for din objektfunktion. For eks. 12,6x1+16,8x2= 100. Værdien af objektfunktionen falder, hvis du bevæger den mod vendstre og stiger hvis du bevæger den mod højre. Du skal altså paralelforskyde linien, så den er så langt mod venstre som muligt, men stadig så den berører det "lovlige" område.
Skriv et svar til: lineær programmering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
