Matematik
polynomium
19. maj 2008 af
JulieVB (Slettet)
Hej.
Jeg får min diskriminant i kommende opgave til at give et negativt tal, men så giver resten af opgaven bare ikke særlig meget mening. Så hvis der er en derude der er ferm med en lommeregner, ville det være rart :) Da jeg ikke selv er sikker på jeg taster det ordentligt ind.
Det er et andengradspolynomium:
f(x) = x^2-9x+20
På forhånd tak.
Jeg får min diskriminant i kommende opgave til at give et negativt tal, men så giver resten af opgaven bare ikke særlig meget mening. Så hvis der er en derude der er ferm med en lommeregner, ville det være rart :) Da jeg ikke selv er sikker på jeg taster det ordentligt ind.
Det er et andengradspolynomium:
f(x) = x^2-9x+20
På forhånd tak.
Svar #2
19. maj 2008 af Sherwood (Slettet)
f(x)=x^2-9x+20
d=b^2-4ac
=>
d=(-9)^2-4*1*20
<=>
d=81-80
<=>
d=1
d=b^2-4ac
=>
d=(-9)^2-4*1*20
<=>
d=81-80
<=>
d=1
Svar #3
19. maj 2008 af JulieVB (Slettet)
Tusind tak :) Det hjalp, nu ved jeg hvordan, jeg skal få skidtet til at makke ret en anden gang.
Svar #4
19. maj 2008 af Marie+Louise (Slettet)
Du glemte sikkert parentes omkring -9. Hvis du taster -9^2 ind på lommeregneren, så får du -81. Hvis du taster (-9)^2, får du 81.
Skriv et svar til: polynomium
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
