Matematik
uligheder
19. maj 2008 af
DeciMat (Slettet)
Hej alle
Hvordan løser man en ulighed af formen:
10 < 2X + 6X < 14
tak for hjælpen.
Hvordan løser man en ulighed af formen:
10 < 2X + 6X < 14
tak for hjælpen.
Svar #1
19. maj 2008 af susna (Slettet)
Det første man gør, er at løse de 2 uligheder hver for sig, dvs
1) 10 < 2x + 6x
og
2) 2x +6x < 14
og så ligger løsningen i det område, hvor begge ligninger er opfyldt.
ligning 1)
10 < 8x <=> x>10/8
ligning 2)
8x < 14 <=> x<14/8
den samlede løsning bliver så:
10/8<x<14/8
1) 10 < 2x + 6x
og
2) 2x +6x < 14
og så ligger løsningen i det område, hvor begge ligninger er opfyldt.
ligning 1)
10 < 8x <=> x>10/8
ligning 2)
8x < 14 <=> x<14/8
den samlede løsning bliver så:
10/8<x<14/8
Svar #3
19. maj 2008 af DeciMat (Slettet)
sorry det er ikke tastet korrekt ind.
10 =< 2X' + 6X'' =< 14 det er nu ikke x er af samme værdi.
derfor havde jeg problemer med at løse.
Kan jeg stadig nå at få lidt hjælp?
Tak
10 =< 2X' + 6X'' =< 14 det er nu ikke x er af samme værdi.
derfor havde jeg problemer med at løse.
Kan jeg stadig nå at få lidt hjælp?
Tak
Skriv et svar til: uligheder
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
