Matematik

Et cyrkeludsnit på 12¤ er 123cm2

20. maj 2008 af Lenzedude (Slettet)
Hej.

måske kunne en af jer sige mig hvordan jeg ordner denne her:

Et cyrkeludsnit på 12¤ er 123cm2

A) Find cirklens radius
B) Find cirklens areal
C) Find cirklens omkreds.

På forhånd mange tak for hjælpen

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2008 af Rochester (Slettet)

Arealet af et cirkeludsnit findes ved formlen:

A = ½ * r^2 * ?

hvor ? er centervinklen og r er radius i cirklen. Du skal finde r. Derefter bør det ikke være så svært, at finde arealet eller omkredsen af cirklen.

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. maj 2008 af KennethB (Slettet)

Start med omkredsen:
Denne er 360/12*123cm^2=3690cm^2

Så skulle resten være nemt nok med ganske normale former for omkreds og areal ;)

Mvh
Kenneth Baadsgaard

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. maj 2008 af Rochester (Slettet)

#1.
Hov,

Svar #4
20. maj 2008 af Lenzedude (Slettet)

Mange tak :) det var pænt af jer :D

Svar #5
20. maj 2008 af Lenzedude (Slettet)

Jeg har lige prøvet det, men forstår det ikke helt.. der var vel ikke en der kunne prøve at hjælpe mig lidt mere? tak

Brugbart svar (0)

Svar #6
21. maj 2008 af mathon

12 grader er brøkdelen 12/360 = 1/30

(1/30)*pi*r^2 = 123

A) r = ((123 cm^2)*30/pi)^0.5

B) A_c = 30*(123 cm^2)

C) Om = 2*pi*r


kommentar:
kvadratroden(x) = x^0.5

Brugbart svar (0)

Svar #7
21. maj 2008 af mathon

...i overensstemmelse med #1's
A = ½ * r^2 * theta, når theta måles i radianer
hvoraf
A = ½ * r^2 * (12/180*pi) = ½ * r^2 * (pi/15) = (pi/30)r^2 ....

Skriv et svar til: Et cyrkeludsnit på 12¤ er 123cm2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.