Kemi
Redoxreaktioner
20. maj 2008 af
ILikeTurtles (Slettet)
hej!
Jeg fik afstemt følgende reaktionsskema :
MnO4^- + Br^- ----> Mn^2+ + Br2 (sur)
.
.
8H^+ + MnO4^- + 5Br^- ----> Mn^2+ + 5Br2 + 4H2O
Er det rigtigt?
Desuden er jeg også usikker på om jeg har lavet den suplerende opgave rigtigt efter jeg havde afstemt:
Til reaktionen anvendes en 0,500 M opløsning af KMnO4.
Beregn massen af den mængde KMnO4, der skal anvendes til fremstilling af 1,00 L af denne opløsning.
Jeg fik det til 0,25 g. Kan det passe?
Jeg fik afstemt følgende reaktionsskema :
MnO4^- + Br^- ----> Mn^2+ + Br2 (sur)
.
.
8H^+ + MnO4^- + 5Br^- ----> Mn^2+ + 5Br2 + 4H2O
Er det rigtigt?
Desuden er jeg også usikker på om jeg har lavet den suplerende opgave rigtigt efter jeg havde afstemt:
Til reaktionen anvendes en 0,500 M opløsning af KMnO4.
Beregn massen af den mængde KMnO4, der skal anvendes til fremstilling af 1,00 L af denne opløsning.
Jeg fik det til 0,25 g. Kan det passe?
Svar #2
20. maj 2008 af mathon
til mængdeberegning:
2KMnO4 + 16HBr --> 2KBr + 2MnBr2 + 5Br2 + 8H2O
0,500 M betyder 0,500 mol/L
dvs.
0,500 mol KMnO4 = 0,500*(158,04 g) = 79,02 g
2KMnO4 + 16HBr --> 2KBr + 2MnBr2 + 5Br2 + 8H2O
0,500 M betyder 0,500 mol/L
dvs.
0,500 mol KMnO4 = 0,500*(158,04 g) = 79,02 g
Svar #3
20. maj 2008 af ILikeTurtles (Slettet)
#2
Nå ja, jeg kom til at gange 0,500 M med 0,500 mol, my bad. Anyway mange tak!
Nå ja, jeg kom til at gange 0,500 M med 0,500 mol, my bad. Anyway mange tak!
Skriv et svar til: Redoxreaktioner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
