Kemi
carbonhydrider
22. maj 2008 af
jwan20 (Slettet)
isomrtiforhold f.eks. cis-trans
er der nogen der kan hjælpe, ved ikke hvad det er.
er der nogen der kan hjælpe, ved ikke hvad det er.
Svar #1
22. maj 2008 af ABreine (Slettet)
cis-trans isomeri kan kn foregå omkring en dobbeltbinding.
Hvis du har 2 ens grupper der er påsat således:
Cl Cl
| |
C = C
| |
Så er der tale og cis-isomeri
og hvis de sidder således:
Cl
| |
C = C
| |
Cl
Er der tale om trans-isomeri.(der sidder bare H på de ubesatte pladser på tegningerne)
Hvis du har 2 ens grupper der er påsat således:
Cl Cl
| |
C = C
| |
Så er der tale og cis-isomeri
og hvis de sidder således:
Cl
| |
C = C
| |
Cl
Er der tale om trans-isomeri.(der sidder bare H på de ubesatte pladser på tegningerne)
Svar #2
22. maj 2008 af ABreine (Slettet)
ok da jeg satte det ind blev tegningerne lige smadret. Håber du kan se lidt ud af det.
Svar #3
22. maj 2008 af Larsendrengen (Slettet)
Det står i alle gymnasielærebøger i kemi, og er ganske udmærket beskrevet.
Prøv nu at læse i din bog og kæmp lidt for det. Eller google det.
Det er simpelthen så nemme spørgsmål at de ikke kan beskrives anderledes her end de gør i bøgerne.
Prøv nu at læse i din bog og kæmp lidt for det. Eller google det.
Det er simpelthen så nemme spørgsmål at de ikke kan beskrives anderledes her end de gør i bøgerne.
Skriv et svar til: carbonhydrider
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
