Samfundsfag
Kvalitativ metode -samf.
22. maj 2008 af
tinefalk (Slettet)
Hej..:)
Jeg skal til AT eksamen imorgen i samf og hist, og så kommer jeg lige pludselig til at tænke over, om tekstlæsning, altså analyse af artikler mm. er en del af den samfundsfaglige kvalitative metode..?? Eller gælder det kun undersøgelser som interviews osv?
Håber på svar..:)
Jeg skal til AT eksamen imorgen i samf og hist, og så kommer jeg lige pludselig til at tænke over, om tekstlæsning, altså analyse af artikler mm. er en del af den samfundsfaglige kvalitative metode..?? Eller gælder det kun undersøgelser som interviews osv?
Håber på svar..:)
Svar #1
22. maj 2008 af Bankier (Slettet)
Statisik i samfundsfaglig sammenhæng skelnes der mellem kvalitativ og kvantitativ metode. Kvantum = mængde. Kvalitet = validitet.
Mange observationer, hvor alle er mindre dybdegående = kvantitativ
Få, men gode observationer = kvalitativ
Kvalitativ metode kan du se i forhold til at du måske læser en "god" artikel i stedet for mange middelmådige. Med "god" menes godt argumenterende og dokumenterende med hensyn til empiri.
Mange observationer, hvor alle er mindre dybdegående = kvantitativ
Få, men gode observationer = kvalitativ
Kvalitativ metode kan du se i forhold til at du måske læser en "god" artikel i stedet for mange middelmådige. Med "god" menes godt argumenterende og dokumenterende med hensyn til empiri.
Svar #2
22. maj 2008 af CoSMoS (Slettet)
Det er ikke hvad man sædvanligvis forbinder med kvalitativ analyse, men hvis du vil have det puttet ned i en af de to "kasser" så er det kvalitativt ja. Det er dog sædvanligvis noget man bruger i forbindelse med "forskning" , at du selv er ude og vil undersøge et givent emne fra bunden, fx. folks holdninger til et eller andet.
http://www.kk.dk/spoergeportal/Indhold/kvalitative_metoder.htm
http://www.kk.dk/spoergeportal/Indhold/kvantitative_metoder.htm
#1 - du kan ikke sætte lighedstegn mellem kvalitativ og valid. Om en undersøgelse er kvantitativ eller kvalitativ fortæller i sig selv ikke noget om hvorvidt den anvendte metode er valid eller ej. De to metoder indebærer forskellige fordele og ulemper, og både kvalitative såvel som kvantitative undersøgelser kan være valide og ikke-valide. Ej heller om observationerne er "gode" eller ej, med samme bevæggrund.
http://www.kk.dk/spoergeportal/Indhold/kvalitative_metoder.htm
http://www.kk.dk/spoergeportal/Indhold/kvantitative_metoder.htm
#1 - du kan ikke sætte lighedstegn mellem kvalitativ og valid. Om en undersøgelse er kvantitativ eller kvalitativ fortæller i sig selv ikke noget om hvorvidt den anvendte metode er valid eller ej. De to metoder indebærer forskellige fordele og ulemper, og både kvalitative såvel som kvantitative undersøgelser kan være valide og ikke-valide. Ej heller om observationerne er "gode" eller ej, med samme bevæggrund.
Skriv et svar til: Kvalitativ metode -samf.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
