Matematik

Bestem vinkel C

22. maj 2008 af sunshine87 (Slettet)
Figuren viser trekant ABC, hvor vinkel C er stump. Nogle af målene fremgår af
figuren.
a) Bestem vinkel C .
b) Bestem arealet af trekant ABC .

c=258
b=172
B=34

Svar #1
22. maj 2008 af sunshine87 (Slettet)

nogen der kan hjæpe..?

Brugbart svar (0)

Svar #2
22. maj 2008 af Daniel TA (Slettet)

Brug cosinusrelationen.

Svar #3
22. maj 2008 af sunshine87 (Slettet)

du kan man ikke..jeg har ikke lille c...

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. maj 2008 af Isomorphician

sinusrelationen

Brugbart svar (0)

Svar #5
22. maj 2008 af Rasie (Slettet)

Du skal bruge sinusrelationerne:
sin(34)/172=sin(C*deg)/258, hvorefter du solver C

Brugbart svar (0)

Svar #6
22. maj 2008 af juventuz (Slettet)

#4 sinusrelationen giver en vinkel på 57 grader. Der står, at den skal være stump, hvorved 57 grader er udelukket.

arcsin(((sin(34))/(172))*258)=57

Brugbart svar (2)

Svar #7
22. maj 2008 af mathon

opgaven har to løsninger
(tegn det for at skabe overblik)
da
c*sin(B)<b<c og B<90°

sin(C1) = sin(180°-C1) = c*sin(B)/b
C1 = sin^-1(258*sin(34°)/172) = 67,4°
C2 = 180°-C1 = 180°-67,4° = 112,6°

A1 = 180°-34°-67,4° = 78,6°
A2 = 67,4°-34° = 33,4°

T1 = (1/2)*b*c*sin(A1) = (1/2)*172*258*sin(78,6°) = 21.750,3
T2 = (1/2)*b*c*sin(A2) = (1/2)*172*258*sin(33,4°) = 12.214,1

Brugbart svar (0)

Svar #8
22. maj 2008 af mathon

OK - C er stump
der er så selvfølgelig kun løsning 2

C = 180°-67,4° = 112,6°
A = 180°-34°-112,6° = 33,4°

T = (1/2)*b*c*sin(A) = (1/2)*172*258*sin(33,4°) = 12.214,1

Brugbart svar (0)

Svar #9
22. maj 2008 af juventuz (Slettet)

#7 C1 =sin^-1(258*sin(34°)/172)=57 (da ikk 67.4)

Brugbart svar (0)

Svar #10
22. maj 2008 af mathon

rettelse - det går godt med at "læse"
C = 180°-57,0° = 123°
A = 180°-34°-123° = 23°

T = (1/2)*b*c*sin(A) = (1/2)*172*258*sin(23°) = 8669,5

det hjælper med 3 forsøg!!!:-)

Svar #11
22. maj 2008 af sunshine87 (Slettet)

mange tak for hjæpen alle sammen... :D

Skriv et svar til: Bestem vinkel C

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.