Debat

Lige kvinder & mænd?

25. maj 2008 af Ayo_Thomsen (Slettet)

Der høres tit i radioen, at politikerne mener, at der skal være lige mange mænd og kvinder i topstillinger. nogle udtalte endda, at hvis der var en kvinde til stillingen, så skulle hun vælges fremfor en mænd, hvis der var undertal af kvinder ?!

Jeg ved ikke med jer, men jeg tror nu på et frit samfund, hvor den som bedst egner sig til stillingen, skal have stillingen. Det skal ikke afgøres på grund af ens køn, om man skal have en stilling eller ej.
Måske er je lidt naiv, men ville et firma ikke vælge den bedst egnet til jobbet - uanset køn (selvom jeg da godt ved, at barsel spiller ind), men det er jo også mest gavnligt for firmaet at få den, som er bedst egnet.

Og hvis der endelig skal diskuteres mænd & kvinder, og deres ligestilling på arbejdsmarkedet. Skulle der så ikke iværksættes en undersøgelse om, hvorfor så få mænd vælger at blive sygeplejerske eller ssa.?

Jeg synes godtnok, at der er meget "fiksering" på kvindernes parti. Men hva siger I?

Brugbart svar (1)

Svar #1
25. maj 2008 af Oxoniensis (Slettet)

Det skal så lige siges at kvinder ynder mange andre privilegier. Jeg synes det er forkert at sige at kvinder har det værre overordnet end mænd. Selvmordsantallet blandt mænd er markant højere end blandt kvinder.

Som en joke: http://www.youtube.com/watch?v=SjxY9rZwNGU

Brugbart svar (1)

Svar #2
25. maj 2008 af Sherwood (Slettet)

"nogle udtalte endda, at hvis der var en kvinde til stillingen, så skulle hun vælges fremfor en mænd, hvis der var undertal af kvinder ?!"

Lige netop dette er jo fuldstændig idiotisk. Diskrimination af mænd skaber mere ligestilling? Ja, det kan alle vist høre er ret dumt. Det gør nemlig lige præcist det modsatte.

Et faktum er, at ikke ret mange kvinder søger topstillingerne og bestyrelsesposterne, så det kunne de jo starte med at lave om på selv.

Sluttelig vil jeg for mit parti godt bede politikerne om at tage sig sammen. Fandens til et lortesamfund hvor alt efterhånden skal styres fra staten via lovgivning. Og jeg som troede, at vi havde en liberalistiske (nærmere populistisk) regering!


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. maj 2008 af CoSMoS

Hvis "ligestilling" medfører at det skal være et mål i sig selv at man har en 50/50 kønsfordeling indenfor alle fag og jobs, så har jeg det aldeles fint med at være mandschauvinist, eller hvad man nu er hvis man ikke går ind for ligestilling. Som jeg ser det er det afgørende at hvis en kvinde har lyst til at blive mekaniker eller pilot, eller en mand har lyst til at være sygeplejerske eller blomsterhandler, så skal de begge to have mulighed for det uden at der bliver lagt hindringer i vejen for dem på nogen måde. Men kunne der evt. være en ganske rationel forklaring på de kønsmæssige forskelle der er på erhversfrekvenserne? Nej, det må man jo ikke sige højt, for vi er jo alle ens, og der er jo ingen forskelle overhovedet på at være mand eller kvinde, og ingen forskelle mellem hvad man gennemsnitligt, statistisk set, vil have af styrker og svagheder, afhængigt af om man er mand eller kvinde - eller!

Jeg ville finde det utroligt nedværdigende hvis jeg var kvinde og fik et eller andet job, eller blev valgt til en eller anden post, fordi jeg var kvinde - forskelsbehandling kan kun gøre eventuelle problemer værre. Hvis man endelig skulle pege på et sted hvor man kan argumentere for det fornuftige i kvoter eller lignende til at tilgodese kvinder, er det bestyrelser og andre former for selvsupplerende foretagender - der er en meget udbredt tendens til at folk vælger folk der minder om en selv og de allerede eksisterende andre medlemmer, når nye folk skal findes.

PS: a) Når et par bliver skilt får kvinden forældremyndigheden over barnet i mere end 80% af tilfældene, b) Værnepligt er kun for mænd. Hvorfor er der så få kvinder der arbejder ihærdigt for ligestilling på de to punkter?

Brugbart svar (1)

Svar #4
26. maj 2008 af BellisBlomsten (Slettet)

Jeg synes det er fint nok, at ligestilligen har været til debat, men jeg synes at det er ved at gå over stregen. Nu er de i gang med at lave trafiklys hvor man kan se en kvinde i stedet for en mand, slap dog lige af, det er et TRAFIKLYS...

Brugbart svar (1)

Svar #5
26. maj 2008 af The Master (Slettet)

Hvad ?! hehe

Det eneste kvinder kan er to ting:

De kan føde børn og sutte pik ;)

Brugbart svar (1)

Svar #6
26. maj 2008 af ¤sweety¤ (Slettet)

#5 ???!!!

Brugbart svar (1)

Svar #7
26. maj 2008 af BellisBlomsten (Slettet)

#5 ?

Brugbart svar (1)

Svar #8
26. maj 2008 af Liv1988 (Slettet)

#5) Prøv læs, hvad su selv skriver: DET ENESTE kvinder kan er TO TING.. Hmmm - det er vist en ommer ;)

Liv1988

Brugbart svar (1)

Svar #9
26. maj 2008 af CillehXD (Slettet)

#5 Idiot !

#0 Jeg er selv kvinde, og jeg bliver ofte kaldet for feminist, men jeg går også ind for frihed til at vælge hvem man vil ansætte.
Synes da det er latterligt, jeg ville hvis jeg var i firma også vælge den bedst egnet.

- Jeg kan ikke ta' det med at de i Sverige har lavet fodgænger overgang med en kvinde i stedet for en mand :S

#1 Hvor har du de tal fra?
ja mange mænd begår selvmord, fordi de ikke er "bange", når de har sat sig for det, så gør de det, hvor kvinder tænker længere over det, kvinders selvmordsforsøgs procent er højere end mænds.

"I aldersgruppen 15-19-årige kvinder er der i perioden 1990-2001 sket en tredobling i selvmordsforsøgshyppigheden."
http://www.selvmordsforskning.dk/Web/Site/Menu2/Statistikbank/Om+at+l%E6se+statistik

Læs mere her ^^


Brugbart svar (1)

Svar #10
26. maj 2008 af CillehXD (Slettet)

#3
a) Moren er ofte den der bedst kan klarer sit barn, ofte er kvinden den omsorgsfulde, siger ikke at mænd ikke kan, men nu er det sådan set kvinden der har født barnet, og har barnets mælk.

b) Vi har ikke samme antal muskler i kroppen som I har, alle kvinder er ikke fysisk stærke nok til at arbejde i militæret, jeg er f.eks ikke.
- Jeg så en gang en dokumentar om at for voldsomt motion kunne gøre, at kvinden ikke kunne få et barn. Men nu ved jeg ikke hvordan det er i militæret.
Tror bare generelt det vil være hårdere for kvinden, både psykisk og fysisk.

: Dette er af egen viden skabt fra diverse dokumentare og læse stof.

Brugbart svar (1)

Svar #11
26. maj 2008 af ¤sweety¤ (Slettet)

#5 Mænd kan kun to ting:
Lave mad og være kvindens legetøj i sengen.

Brugbart svar (1)

Svar #12
26. maj 2008 af blackduck (Slettet)

#10

Nu er det jo ikke militæret som i 1800-tallet. Det er naturligvis under forudsætning af, at man er fysisk klar til de ting man nu skal lalle rundt og lave i de 4 måneder. Halvdelen af alle mænd er ikke egnet til militæret. Det er muligt at tallet er lavere for kvinder, men de kvinder som netop er fysisk egnet til militæret, burde de ikke have samme vilkår som mænd? Det handlet i øvrigt ikke om fysisk styrke, du kan sagtens finde relativt fysisk svage mænd som værnepligtige. Det handler mere om egentlige sygdomme, defekter eller psykiske problemer end fysisk råstyrke.

Brugbart svar (1)

Svar #13
26. maj 2008 af Boggnasker2 (Slettet)

#11 Mad er jo netop det, manden IKKE kan lave;)

Brugbart svar (1)

Svar #14
26. maj 2008 af The Master (Slettet)

#11 #13 Hvis du fx ikke kan de to egenskaber en kvinde har: (#5), så er der ingen grund til din eksistens.

Brugbart svar (1)

Svar #15
26. maj 2008 af The Master (Slettet)

#11 Jeg har ikke noget i at lave mad og jeg har heller ikke noget imod at være en kærestes legetøj i sengen.

Brugbart svar (1)

Svar #16
26. maj 2008 af Boggnasker2 (Slettet)

..var en fejl at skrive i indlægget. Trækker mig derfor ud!

Brugbart svar (1)

Svar #17
26. maj 2008 af Linneh (Slettet)

#5 Du lyder sku ikke for klog. Skulle du ikke til at aflevere pengene tilbage for din uddannelse?

Brugbart svar (1)

Svar #18
26. maj 2008 af Oxoniensis (Slettet)

Hvis kvinder er så ivrige efter en såkaldt ligestilling (som jeg allerede synes de har) så burde de også tvinges til at udføre deres værnepligt.

Brugbart svar (1)

Svar #19
26. maj 2008 af DanielPetersen (Slettet)

#18 Godt argument.

Brugbart svar (0)

Svar #20
26. maj 2008 af BentJ (Slettet)

Samfundet vil slet ikke kunne klare en "lige" ligestilling.

Forrige 1 2 Næste

Der er 26 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.